Cumartesi, Mart 27

1.70

Havuzlar ne kadar derinse o kadar korkan çocukları anlamam. Sen sürekli büyüyeceksin ve havuz aynı kalacak, korkacak hiçbir şey yok. Bir gün o havuzun derinliğine ulaştıgında bu seni hiç mutlu etmeyecek, hiç heyecalanmayacaksın.1.70 ten sığ havuzları sevmiyorum. Çok sevdiğim biriyle aramızda geçen bir diyalog:
-Gogi atla birşey olmaz atla
-Hayır korkuyorum yüzme bilmiyorum atlayamam!
-Atla dedim sana atla gogi atla!
-Tamam.. ve atladım.
Heryer korkulacak kadar derindir ama atlanamayacak kadar değil..
Bugün K dergide okudugum, Jean Stafford ın hayatının alkolizm edebiyat ve hayalkırıklığı içinde geçen öyküsüydü.
Bir gün demişki ,hayat o kadar da derin değil...
Hayatta olsaymış, bir sabah birlikte başlasaymışız içmeye...

Salı, Mart 23

Top Men

Herşeyi nasıl abartıyoruz ya... Şu Uğurkan denen adamı takdir ettim haberim yoktu benim az çok gündemi takip eden biri olarak gerçekten hasta oldugunu bilmiyordum iyileşince öğrendim.
Adam olun ulen..! demek istiyorum.
Borsanın nimetlerinden faydalandığımız günümüz dünyasında, herhangi bir doğa unsuru ya da meditasyondan uzak geçen günlerimizde, hayatını çok bir bok halledebiliyormuşçasına yaşayabilen insanlara imreniyorum.
Müdürün bir hikayesi vardır bilen bilir, o dakikadan sonra bütün götler müdür olmuş diye de esprisi yapılır. Meclisten dışarı şimdi müdür filan olucagım gelir karma bana bi kazık atar nolur nolmaz..
Millet açlıktan ölüyor. Savaşlar tecavüzler ölümler gırla giderken ketum yaşamak nasıl bir şey ya?
Samimi olun. Tamam saygı tuvalet kağıdı markası değil. Ama kravat markası hiç değil..

Çarşamba, Mart 17

Boyut mu İşlev mi?

Çok konuşulan bir soru. Ben bir bayan olarak kendi fikrimi açıklıyorum...
Adam önemli.
Bir sürü sahne var aklınızda. Sevişirken gezerken konuşurken vs. En sevdikleriniz kısa sürenler mi? Yoksa bir dayatma sonucu küçük anlar mutluluk vericidir, geyiğinde misiniz? Acaba gerçekten değerli miydi sizin küçük anınız? Herşey bir gün mutlaka biter diye mi inandınız? Aşk var mıdır yok mudur gibi klişe sorularla ergenliğinizi mi harcadınız?
Farkındalık konusunda yol alalım. O anı yaşarken kaydetmeyi denedik mi? Hatırlamaya "çalışmak" yerine, kaydedilmiş sahneyi tekrar yaşayabiliriz. Bana Cashback i izletti biri, ben de sizin o biri'niz olayım, izleyin.
Anıların 3 boyutlu, aile boyu, boyu boyuna ya da kişisel boyutlarda olmasına gerek yok hatta sizin için bir işe yaramasına da gerek yok.
Hisler öylece gelebilir duygular paletinden bir siyah da çıkabilir bir pembe de aniiden bastırabilir bunların sırrı asla çözülemeyebilir.
Senin adamın benim adamım ikimizin ya da üçümüzün adamı bile olabilir ama mühim konu hep adamlardır.

Cumartesi, Mart 13

What the Fuck

Günü birlik bir Denizli ye gidip gelmiştim 2 ay önce filan. Akşam 10da İstanbul a indim, havaalanında şunu söyledim .."ben Ömer oldum yaaaaa" ...desem iyi olurdu ama manidar bir havayla "what the fuck is going on meeeeeeeeeeeeen" dedim içimden gördügüm ilk görevliye..
Yahu Denizli dedigimiz yere 1 saatte gidiliyor ama doğal gaz daha yeni gelmiş. Sözüm ona 2 tane büyük alışveriş merkezi ve emperyalizmini de eksik etmeyerek bir kaç burger king i filan var.. Alıyorsun "burger"ını oturup karşıki dağa baka baka adamlar bizi ayak üstü düzüşe getirdi vay be diye diye yiyorsun..
Bunlar dışarda olanlar, dışarda olanlarla iligili tuhaf fikirlerim var.
İçimde olanlar bir şekilde vakit geçirmekle ilgili..beklediğim bir kaç şeye ulaşabilmekle.
Rekabetten haz etmiyorum.
Eğlenmekten hazediyorum.
Fedakarlıktan biraz hazediyorum.
Sevilmekle ilgili nötrüm.
Sevmekten çok hazediyorum.Herşeyi sevebilmek lazım bazen çaba harcamadan öylece gelmeli sevgi içinden ..içimizde içimizde..
İronik ya, bu da ironik..

Cuma, Mart 12

Baş Kıç

Derken ..teknenin başı kıçı.. haftanın başı kıçı.. hayatın başı kıçı..benim ağrıyan başım ve yer görmeyen kıçım..
Zor şeyler öngörüldüğü zaman, olma anına kadar büyük bir külfettir. Olmaya başladığındaysa otomatiğe alacaksın kendini. Bir an için bile olsa beynin durup bakacak olanlara bedenin devam edecek yaşmaya zoru yapmaya. Değişik bir his, denensin isterim.
K dergiyi bile okuyamadım hala ya 2 hafta önce aldıgım dergi hala geziyo çantamda orda burda.
Bendn daha kaba birini gördüm bugün. Nedense alttan aldım.
Belki de yanlış düşündüm Cenk, benim yaptığımı daha önce yapmış ama aynı hissi yaşayamamış insanlar var, belki bu yöntem tutmayacak..Belki zaten tutmamalı, zaten kimsenin beni anlamaya ihityacı yok belki zaten anlamamalı, bu balıkların suyu belki de hiç deiştirilmemeli..Biz kendi yağımızda kavrulup gitmeliyiz, belki diğerleri ne bok yerse yemeli..Öğreniyor insan herşeyi. Herşeye alışıyor herşey biz alıştıkça değişiyor. Daire oluyor kare oluyor dönüyor eğiliyor bükülüyor yuvarlanıyor ama hiç durmuyor...

Salı, Mart 9

Kökü Bende

O kadar yorgunum ve kafam o kadar dağınık ki.. Bugün saçlarım çok uzamış kötü olmuş diyip kuaföre gittim saçma sapan bişi tarif ettim ve öyle de kesti adamcağız napsın öyle yap dedim yaptı... Halbuki 1 saat sonra hatırladım ki benim saçlarıma dair başka planlarım vardı ya bildigin başka türlü kesitrcektim ben beynim resmen herşeyi unuttu ve bambaşka bişi tasarlayıp gitti onu yaptı benden bağımsız olarak....!
Şu an daha bi kaç yıkamadan sonra oturur denen şeyi test etmedim, birazdan yıkayıp bakıcam.. allahtan çabuk uzuyor..

Kökü bende..............bütün iyiliklerin kötülüklerin kıskançlık faşizm ve aşkın kökü bende...