Salı, Temmuz 27

Kurtlar ve Bakire

Yazdıklarımı kimse okumuyor olabilir aslında. O zaman şröyderin kedisi olurum. Ama pavlonun köpeği olmaktan iyidir.
Jetonmatikle karşı karşıyayım. 20 ya da 50 tl gbi ciks paraları kabul etmiyor. Bozabilecek kimse de yok. Çaresizim. Robotlatmış kent yaşantısının tıkandıgı yerde tıpayım adeta. Bu noktaya nasıl geldim? Tabiki üst geçitten... Hemen döndüm, koştum herşey 1 tl ciden 3 toka aldım adam zaten sıcaktan ölmek üzereyken ona çölde su gölde balık oldum hemen bozdurdu getirdi. Mutlu son; elimde 2 adet 1 tl mevcut, yeterli. Jeton zaten 1.5, para üstümü de hemen sıçıverecek aşağıdan. Derken... Abla yanlışlıkla almış 2 jeton ve satma çabasında birini. Ver hadi dedim, ama 50 kuruşumu da ver. Yok. Bir müddet çevreden bozma çabası ve benim pes edip jetonu göz göre göre 2 tl ye alışım. Belki kadının işine yarar o 50 kuruş dedim. Ama yüzüne baktım, sanki enayiye bak der gibiydi. Hiç o üst geçitteki amca gibi sevinmedi. İçime gene düşmüştü işte bir kurt...
Sonra boşver dedim...
Ölür o kurtlar yavaş yavaş, öpüştükçe seviştikçe ölür giderler...

Tavatar - Tiripli canlı

Şu trip atma meselesinde herkesi suçlamışımdır abi hayat kısa neden böyle şeyler yapıyoruz ki filan. Sonra bu ara gördüm ki bende de ufak bi başlangıcı var. Bunu analiz ettim araştırdım didikledim ve yalan söyledigini düşündügünüz insanlara karşı bunu yaptıgınıza karar verdim. Onlar içten pazarlıklıysa ben de olmalıyım, ufak bir taklit hilesi. Çocukla çocuk olma durumunun her seferinde kaçınılmazlıgına çok benzer bir durum.
Ama karamsarlığın da etkisi var. Bu ara hayal ettigim gibi gitmedi. Ben de içime kapandım.
Sonra tam neredeyse iyice kapanacakken; esas problemi söylemek bogazımda düğümlenmesi vs. ve söyledim. Kurtuldum. Bütün bu tavrımın sebebini açıklayabildim.
Rahatladım. İçimde hiç tirip kalmadı. Dünyaya hala toz pembe bakamıyorum tabi. Ama en azından tekrar çabalama hevesim geliyor gibi oldu böyle ufaktan dürttü beni.
Şimdi tek sorunum neye çabalasam ona bakınıyorum. Somliye gidip çocuklara su mu içirsem? Ya da cansız manken Vahe ile ev mi döşesem 4746. ev diye yazı yazar mıyım sonra?

Perşembe, Temmuz 22

Tanrım bana şuyundan da buyundan da koy koy...

Hayatta bir çok şey istedigim gibi gitmedi demek istersem, çok rahat derim. Allah bana ne istediysem verdi dersem, bak onu da baya rahat söylerim.
Bi arabam var ama Ferrari ya da Maserati değil.
Evet spor yaptım çok yaptım ama dogru yerde dogru zamanda olup da milli filan olamadım.
Evim güzel bir yerde ama binanın eski oldugu aşikar.
Çok sevdigim bir sevgilim var ama şimdiye kadar da bin tanesinden nefret ettim.
Eğer sistem daha sevecen olsaydı belki herkes egolarını kontrol edebilseydi hersey de çok başka olabilirdi. Ama yine aynı sistem size bunları başarma olanagı da vermekte. Hemen bugun başlarsanız önümüzdeki 5 yıl bu işlerin tümü için yeter de artar bile. Mühim olan değecegine inanmak!
Peki ben memnun muyum bütün bunlardan? Memnunum anasını satayım. Ne olacak sanıyor ki herkes? Ne yani, birden dünya mükemmel bir yer olacak nehirlerden çikolata ağızlardan bal damlayacak, savaşlar bitecek, herkes kıçından metan püskürterek uçabilecek filan mı? Değecek miydi yani?
Herşey gayet normal. Sorun yok. İnsanlık tüm bunları çoktan haketti.

Çarşamba, Temmuz 21

Ça(b)pa

Aylarca debelendim. Yıllarca her fırsatta biraz daha yakın olmaya çalıştım. Arkadaşlarımı sürükledim. Sevgilimi sürükledim. Ailemi sürükledim.
Tatile gitmek isterler, mecburlar sörf katamaran her hangi rüzgarla giden birşeyin oldugu bir yere gitmek zorundalar benle iseler. Telefonda yüzlerce cevapsız olabilir, muhtemelen bütün gün kimse ulaşamamıştır. Sevgilim arkadaşlarım kudurmuştur artık; yarım saat görüşüp - rüzgar var abi ben kaçar..
Sorumluluk da alınmıştır. Güzel birşey ya başka insalar da yapsın ılımlı olsunlar ve vizyonu genişletsinler.
*Sakinleşsinler.
Kendimizi kandırmaya gerek yok bazı konularda elde edilen kişisel bir başarı değil. Ama o noktaya kadar kurdugumuz bağlar, bulunmak için kendi zamanlarımızdan fedakarlık yaptgımız yerler ve ilişkiler öyle ya da böyle "elle tutulur" bir sonuç verdiyse o biraz başarı sayılabilir. Sevindigim şey 1. olmamız değil. Benim sevindigim, bu kadar uğraşmamız sonucunda öyle ya da böyle ortaya ufak tefek birşey çıkarabilmiş olmamız. Bu çok küçük bir başarı ama mühim olan amacına ulaşmış olmak.
*Osmanlı'da delileri suyla tedavi ederlerdi İklima. Senden çok şüpheleniyorum. -Baban.

Çarşamba, Temmuz 7

Tanrı Öldü

Aileler bu yaşlarda olur böyle derler. Kendilerinin de sıkıntılı zamanları olur ve bir şekilde bir piknik sahnesi girer herkes barışır unutur vs. Dünya artık böyle değil. Aileler her ne kadar hala bu yaşta olur böyle şeyler deseler de onlar da biliyorlar ki artık dünya böyle değil. Bu yaşlarda olması değil sorun. Sorun hepimizde olması, kendilerinde de var artık. Artık düzelmiyor. Artık çaresizlik hissi herkesin yüzünde var. Otobüse binmeniz yeterli görmek için. Turist olup dünyaya o gözle 2 dakikalıgına bakmanız yeter de artar.
Şimdi artık yapmaya çalışılan hayatta kalma mücadelesi vermek. Ne kadar mutlu anlarınız var, 3o yıl önce yaşamış olsanız daha çok mutlu edeceklerdi sizi. Ama dünya artık böyle değil. Dünyada artık ağaç bile yok toprak bile yok nasıl olur da mutluluk aynı kalabilir hava bile aynı değil. Şimdi belki de kendindeki değişimi farkedenler için minimize bir hayat tarzı benimsenmekte. Bizim gibiler için... Sadece sevdiginiz birine sarılmak yeter artık, hayalimde hiç araba yok hiç ev yok hiç otel yok. Hayalimde hisler var. Artık hissetmek istedigim bazı duygular. Artık o mendil satan çocugu bisiklete binerken görmek istiorum.
Çünkü dünya artık hayallerde arabaların evlerin güçlerin oldugu dünya değil, bazıları kabul etmek istese de istemese de...

Salı, Temmuz 6

Sabah Kafası

Artık entel gözlüğüm olmadan havaya girip de yazamıyorum. Havan batsın diyenler için bir alkış!
Sevgilim diyor ki, ben artık iyice yeşilci doğacı yogici ot bi insan olacakmışım ileride. Ot kısmı güzel de öbürlerine alındım. Doğru, bence de öyle olacagım; ki beni bu hale getirenler utansın-bknz klasik aforizmalar. Etrafınızda memnun olmadıgınız şeyler oldukça siz bari "değişime kendimden başlayayım" piskolojisinde çığır açarsınız. Spora sürüklemeye çalıştıgım arkadaşlarım, naylon torba kullanmıyorum die bastırdıgım kasiyerler, metroda manuel merdivenleri kullanırken şişkolara baskı yaptıgımı düşünmem...
Gidip bir Tibet'e göz atmam gerekiyor doğacı otçu yogici mekanı. Okuldan sonra yapılması gereken 1 şey.

Seneye kesin okul bitiyor artık uzatmalara son verdim, Cenk seni seviyorum sen olmasan yapamazdım hala 2.sınıftım, hatta 1'e geri dönerdim filan. :) Ama seni de sürüklemeye devam edeceğim seviyorum diye kimseye torpil geçmem. Şişkolar asansör kullanmasın artık lütfen!

Perşembe, Temmuz 1

İç İç Güt

Bazı zamanlar bir kaç duyguyu aynı anda hisseder ve dogru bir çıkış bulmak için algılarınızı zorlarsınız.Hayvanlaştıgınız bu anlarda genelde kafanızdan biraz çok şey geçmektedir fakat ayıklarsak bunlar,
-ama çok istiyorum yaaaaaaaaaaa...
-içimde kötü bi his var mı ne...
-haketmedim mi böhööyyyy..
-peki o zaman napıcam..?

Sonuçta bir halt olmaz ve yaşadıkça önünüze çıkan başka fırsatlar sizi gene mutlu eder. Zaten mutlu olmak zor değildir. Sadece binaların aralarında, asfalt ve kaldırım taşlarının altında kalmıştır biraz, o kadar.