Pazar, Ağustos 29

Party Party Gidiyoruz

Seneye yazın böyle bir parti düzenlemeyi düşünüyorum. Hem mezuniyetimi hem ölmüş sevdiklerimi hem de sözcüklerin ironisini anmak için.
Her dogum gününde yeni bir bilgi.
Bu senekini kendime saklıyorum. Belki mimiklerimden anlaşılabilir ya da bilemiyorum bu sefer anlaşılma kaygım yok sanırım.
Bu dünyadaki yolculugumun başlangıcının 23. yıl dönümü kutlu olsun. 23 ü severim. Var, 23 için başka önemli günlerim de var.
Umarım vücudum bozulmaz yüzüm kırışmaz.
Parti parti gidiyoruz.

Pazar, Ağustos 15

Doğum Notu

Engelli koşuda iyi bir performans gösteren sporcumuzu tebrik ediyorum. Sporla yatıp kalkan insanlar olarak bizim bunları görmeye ihtiyacımız var. Hergün kendine sayıgısını yitirmiş şekilde hareketsizce yaşayan insanlar için sadece "aaa iyi olmuş ya..." anlamına gelebilir. Ama o sahada aşılan engellere gelene kadar ne engeller aşılmıştır bunu en ufagından bir musabakaya katılmayı deneyerek görebilirsiniz. Evet durmayın tatil köylerindeki animasyonlardan başlayın. Kışa belki sahilde basket turnuvası yaparsınız ve belki kazandıgınızda hissettiginiz şey size ne kadar da dolu gelir. Ve o zaman görürsünüz ki o engellerden önce ne engeller var.
En basitinden bir iş yapmak isteseniz önce cinsiyetten ayrılırsınız bir kere. Sonra maddi durumunuzdan ayrılırsınız. Bazen bunlar yer değiştirebilir. Değişmeyense sizin dünyayı değiştirme azminizdir. "Evet ben bunu yaparsam birilerine birşeylerin olabilecegini gösterebilirim ve o birileri de çocuklarını iyi yönlendirebilir ve belki de güzel bir toplum oluruz, hatta belki sakin oluruz."
Hep şunu merak ederdim.Çok başarılı sporcular da acaba musabakadan evvel korkarlar mı bir anlık da olsa? Korkarlar. Rahat ol. Herkes korkar. İnsanidir korku. Her duyguya yer vardır insanlıkta. Başarılı olan da yine insandır ve matematiksel olarak bir sorun teşkil etmemektedir bu durum. Bazen engeller çok yüksek gelebilir bazen pes etmeye yaklaşabilirsin. Rahat ol. Yaşınla ya da olgunlugunla bir sorunu yoktur. Yeni şeyler başarma isteginle alakalıdır. Her yeni şeyde baştan başlarsın bu duygu dizisine. Şayet aynı işi senelerdir yapmaktaysan bir masa başında ve aynı günleri yıllardır tekrarlamaktaysan o zaman hiç engel yoktur hayatında çok olgunsundur çok normalsindir ve dünyayı daha iyi bir yaşam alanı yapma gayen baya bir gerilerde kalmıştır. Sevindirici olan hala olgunlaşmamış insanların varlıgıdır. Çok da karışmamış bu düzene çok da oralı olmamış doğal yaşayan insanların varlıgı.

Cumartesi, Ağustos 14

İntihar Notu

Bu biraz uzun bir yazı olacak ama kesinlikle tatmin edici, sizi temin ederim. İstanbulda ölecek yer bile olmayışı takma dişler ve varislerle ilgili.
Bir rüya gördüm. Dolma sarıyorum-evet o ara çok caım çekmişti-sonra ekmek ve kekler alıyorum kucagma onları bırakmak istemiyorum sıkı sıkı tutuyorum. Sonra uyanıyorum.
O gün hadi dedim hayatımda bir ilki daha yaşayayım dolma sarayım. Sardım bir tencere dolma sardım basit mekanik bi aparat buldum evde onla çok da kolay oldu. Ama ben en son yiyebildim. Sonra sevgilim yemeden bogazımdan geçmez tabi ona da ayırdım hatta arkadaşlarımıza da ve hatta ailesine de.
2 gün sonra ...
Bir sebepten yine yaşama sevincimi yitirdim. Dünyada olma amacımı sorguladım çözemedim. Evden çıktım arabaya bindim başladım ölecek bir yer aramaya. İnanın bana İstanbul da ölemezsiniz. Arabayı hızla bir yere çarpmayı düşündüm trafik var o kadar hızlanmam mümkün değil. Sonra bileklerimi keseyim klasik olsun dedim, sakin bir yer baktım ve tabiki bulamadım. Yüksek bir yerlerden atlamayı düşündüm ama plaza filan olmalı bari ölümüm anlamlı olsun kahrolsun dünyevi zevkler filan öyle bir mesaj vereyim, yok o da çok mümkün görünmedi zaten. En kolayı nefesimi tutayım dedim o da çok salakça geldi yaşamak bile daha mantıklıydı.Altın vuruş için de çok erkendi hemen olmaz dedim. 1.5 saatin sonunda ölemeden geri döndüm eve anlayacagınız.
Telefon çaldı.
Yarım saat sonra gittigim evde ölümün kendisini gördüm. Bir insanın nasıl çürüdüğüne tanıklık ettim. Yavaş yavaş nasıl gercekten yaşama sevincini istese bile geri getiremeden avucundan gençliğinin kayıp gittigini gördüm. Kucagımda dolmaların büyük bir kısmı kekler ve ekmekler vardı.
Bilmiyorum, belki de yaşamanın bir yolunu içimizde bir yerlerde bulabiliriz.
Yemek yapmanın güzel bir tarafı var biraz bişiler karıştırıyorsunuz ve bir sürü insan nemalanıyor. Yarın kalanını yiyecek sevgilim ve diğer herkes ...beni çok mutlu ediyorsunuz ve iyi ki varsınız.