Çarşamba, Aralık 21

Mafia Wars

Facebook ta böyle bir oyun var sanırım. İsmi çok aklımda kalıyor. Adeta hiç çıkmıyor. Böyle başka şeyler de var aklımda çok kalan. Diferansiyel bu kadar kalsaydı orda şimdiye mezundum. Sun set Lmt. ne kadar da aklımdasın. Sonra Acımasız Tanrı... Hoş film, yaşlılar içinse berbat, acaip sıkıldılar zaten +-3 güne ölecek olan adama dayattıgımız filme bak, kendi karanlık hapishanesinden az daha kalabalık bir odada geçen bir başyapıt. Kadın Matrix istiyor beyler.
Seninle 3yılı deviriyoruz Cenk Akarçay. Hep söylerim, hiç ortak arkadaşımız yokken 60 küsür tane oldu, facebook da bi bu işe yaradı zaten, ona baktık. İşte bu emektir sayın okurlar. Övünmek gibi olmasın, zor zanaat. 
Aklımı hep kurcalayan hep ifade etmeye çalıştıgım ama bir türlü dogru kelimelerle anlatamadıgım ve o yuzden de bir türlü düzgün cevap alamadgım bir sorum vardı. Dün gece bu çalışmamı tamamladım. Soruyu tam olarak hazırladım ve yönelttim. Bu diyaloğu paylaşmak isterim, çünkü aldıgınız cevap hoşunuza gitmese bile çok dürüst ve rahatlatıcı olacaktır emin olun. Bu soruyu öyle bir hazırladım ki sistemin neredeyse hiç açığı kalmadı. İkinci bir soruya mahal verecek tek bir söz bile yok. Zamandan bağımsız, safi.
-Beni sadece iyi kalpli ve güzel oldugum için mi seviyorsun? Yaşadığımız dünyayı iyileştirme gayelerimde kendini ortak görüyor musun?
Benim aldıgım cevap tatmin edici oldu, bunu sevdiginiz insanlara sorun. Sizinle sadece gülüp eğlenmesinler, siz de sevdiginiz insanlarla sadece gülüp eğlenmeyin. Hemingway adamımsın. Çanlar Kimin Çalıyor kitabını açın ve önsözünü okuyun, ben buraya yazarsam içinden çıkamayız.
Hiç yalnız kalmamak, ben kafamda çok zamanlar yine de yalnız hissedecek olsam da bunu bilmek, çok güzel.

Cuma, Aralık 16

Ekonomi 01

İğneada her ne kadar gitmiş olanlar için "bir bok yok" şeklinde tasvir ediliyor olsa da, gitmemiş olanlarda- mesela ben- fotograf sanatının da katkılarıyla "abi guzel yer ya bi gidelim" şeklinde izler bırakıyor. Pürüzsüz yansımalar kıpırdamayan sular güneşin resmen süzülüşü -resmen: resim gibi- bana huzurun görülebilirliğini ispatlıyor diyebiliriz.
Bir çok duygunun görülebilir oldgunu düşünmekteyim. Sarılan insanlar görürsünüz kavga eden insanlar mimikler tokalaşmalar sevişmeler duygular açık ve net önünüzdedir. Kitaplar yazılar da görülür, onlar da birer yansımadır. Başımdan geçenlerin bendeki yansımalarını görülebilir kıldıgım bu blog var mesela. Neredeyse 2 yıldır yazmaktayım "bence ilginç şey" leri. Bundan hariç bir de defterim var. O öyle gizli saklı anahtarlı kokulu filan bir defter değil. Daha rafine haliyle yazdıgım kısa cümleler kelimeler ve listelerden oluşan bir defter. Tarihleriyle günleriyle-hangi güne geliyordu yahu? sorusuna mahal vermemek için- yazılıdır. El bagajının olmazsa olması. Nihai bir sona ulaşana kadar çıktıgmız ve indiğmiz basamakların koordinatları diyebiliriz. Hayatta bi başarı sağlayıp sağlamadığımı o defteri gitti gidiyor a koyup binlerce dolara satabilirsek anlayacağız sanırım. Tabii defter zamanla daha çok para ederken, iç çamaşırım değer kaybedecek; bunu da lütfen göz önünde bulunduralım. Hayatı boyunca Jingle Bells' i bile bilmesine gerek olmayan Adriana Lima yla aynı basamakları çıkmadığımız acı bir gerçek oluyor bu durumda. Neyse ben umutluyum, adil ticaret ilkelerine takılmadan kabul edilebilir bir fiyata kakalayacağız o defteri.