Pazar, Ağustos 15

Doğum Notu

Engelli koşuda iyi bir performans gösteren sporcumuzu tebrik ediyorum. Sporla yatıp kalkan insanlar olarak bizim bunları görmeye ihtiyacımız var. Hergün kendine sayıgısını yitirmiş şekilde hareketsizce yaşayan insanlar için sadece "aaa iyi olmuş ya..." anlamına gelebilir. Ama o sahada aşılan engellere gelene kadar ne engeller aşılmıştır bunu en ufagından bir musabakaya katılmayı deneyerek görebilirsiniz. Evet durmayın tatil köylerindeki animasyonlardan başlayın. Kışa belki sahilde basket turnuvası yaparsınız ve belki kazandıgınızda hissettiginiz şey size ne kadar da dolu gelir. Ve o zaman görürsünüz ki o engellerden önce ne engeller var.
En basitinden bir iş yapmak isteseniz önce cinsiyetten ayrılırsınız bir kere. Sonra maddi durumunuzdan ayrılırsınız. Bazen bunlar yer değiştirebilir. Değişmeyense sizin dünyayı değiştirme azminizdir. "Evet ben bunu yaparsam birilerine birşeylerin olabilecegini gösterebilirim ve o birileri de çocuklarını iyi yönlendirebilir ve belki de güzel bir toplum oluruz, hatta belki sakin oluruz."
Hep şunu merak ederdim.Çok başarılı sporcular da acaba musabakadan evvel korkarlar mı bir anlık da olsa? Korkarlar. Rahat ol. Herkes korkar. İnsanidir korku. Her duyguya yer vardır insanlıkta. Başarılı olan da yine insandır ve matematiksel olarak bir sorun teşkil etmemektedir bu durum. Bazen engeller çok yüksek gelebilir bazen pes etmeye yaklaşabilirsin. Rahat ol. Yaşınla ya da olgunlugunla bir sorunu yoktur. Yeni şeyler başarma isteginle alakalıdır. Her yeni şeyde baştan başlarsın bu duygu dizisine. Şayet aynı işi senelerdir yapmaktaysan bir masa başında ve aynı günleri yıllardır tekrarlamaktaysan o zaman hiç engel yoktur hayatında çok olgunsundur çok normalsindir ve dünyayı daha iyi bir yaşam alanı yapma gayen baya bir gerilerde kalmıştır. Sevindirici olan hala olgunlaşmamış insanların varlıgıdır. Çok da karışmamış bu düzene çok da oralı olmamış doğal yaşayan insanların varlıgı.

4 yorum:

  1. Sahaya gelmeden önce bırakmak üzereymiş zaten yarışları değer kıymet bilememek

    YanıtlaSil
  2. o açıdan bakmayalım bence kimbilir neler söylendi kulagna neler geldi bazen bi bakış bile moral bozucu olabiliyo o anlarda ya ,ordaki duygu şu aslında "bıraksam şimdi nolur acaba..." merakı. gercekten istese bırakırdı zaten.

    YanıtlaSil
  3. Bir okuyucun olarak yeni yaşını tebrik ederim... Nice senelere =) Şevki Erinç

    YanıtlaSil
  4. :)ahah çok süpriz oldu tşk ederim :)

    YanıtlaSil