Cumartesi, Eylül 11

Reef e-Random

Reef hoş marka, board short ları var bende severek giyiyorum. Tayyip de alsın tavisye ederim; zevcesi de alsın içine tayt giyer. Reef bone de yapmış, kırmızı alsın ironik olur. Sanki ülkesini çok seviyormuş gibi falan olur, güleriz.
Aksiyon-dram dalında bir film bizimkisi. Böyle bir dal var mı dünyanın başka yerinde? Afrika dram dalında, ABD aksiyon dalında, Avrupa romantik-komedi dalında... Marjinal hissediyorum kendimi bu ülkede doğduğum için.
Filmlerde içten içe iki duygu besleriz sınırsız patlamış mısırla. Birincisi, "lan şu kötü adam kazansın ya aslında değişik olur he..." . İkincisi ise, " pis adam kaka adam bitirin şunun işini..." .
Referandumda hepimiz "evet" çıkar ya kesin filan diyoruz. Ya belki "hayır" çıkar. Belki futbolda sezon sonuna kadar "şike var şike var" denip sonra beklemedikleri bir şampiyonluk görünce "yokmuş abi" denmesi gibi birşey olur.
Doğu Batı arasına sıkışmış bu ülkenin modern alaturka arasına sıkışmış canım insanları, işinize ne geliyorsa ona oy verin. Çünkü kimse bir ideolojiyi veya tarzı benimsemiş ve savunma halinde değil. Zaten herkes işine geleni yapıyor. Dünyayı değiştirmek için önce kendinizi değiştirin, siyasetin bireyi değiştirebilitesi yok. Ne çıkarsa çıksın hayat devam edecek. Nerde kalıp nerden devam ettiginize bakın ki yolun sonu sizi şaşırtmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder