Cumartesi, Şubat 13

Entellektüel Öküzler

Sergideyiz. Resim sahipleri orta yaş -hatta daha ileri benim tabirimle yarım asırlık- hanımlar. Hepsinin resim geçmişi en fazla 5-6 yıllık. Fakat ilginçtir, bir de beyin resmi var kendisi 70 lik dedemiz olur ama emeklilikten sonra merak sarıp binbir ricayla hanımların sınıfına yazılmış ve sergide onun da bir tablosu olmasını hocaları çok desteklemiş ve tabi biz de bu motive edici hareketi destekliyoruz.
Ortam, 726238 fotograf makinesi ve 645 kameradan ibaret. Belediye başkanı dahil gidip gelen 100 kişiyi aşmıştır. Yeme içme, dedikodu, aaa nasıl yaptınız? sorusu belirgin aktiviteler arasında. Bu meyanda entel kılıklı bir sarışın ablamız yaklaşarak " bir saattir resim çekiceksiniz diye dikiliyosunuz anlamıyorum" diyor. 5-10 saniyeye idrak ediyoruz resmin önünü kapatmışız. Belirgin gerçekler :
1. "yaaa avrupalı bunu yapmıyor işte bizim türkler serginin bile içine sıçmış..."
2."ya insanlar heves etmiş ev hanımı çoğu şurayı geziyim de sonra buraya tekrar gelirim.."
ve benim gerçeğim :
Fiziksel estetiğinde yetersizlik oldugunu düşünerek herşeyi bir kırmızı çerçeve rayban le kapatmaya çalışıp entellektüel bir öküz olmak, maalesef sizi sanattan anlar yapmıyor. Belki de sanat resmin kendisinden çok, ona bakarken, sanatçının neler hissettigini anlayabilme yeteneğinizdir. Şayet hiç birşey hissetmiyorsanız sizin için boşlukta bir gün hatta bir yaşam başlamıştır çoktan. Empatiniz sıfır, bencilliğniz yıldızlı pekiyi ve arkadaş sayınız da 1 dir.
Bu durumda tabu bile oynayamaz bilgisayarla satranca tam gaz devam eder kendinizi zekii hissetmeye başlarsınız. Ama aldıgınız kilolar sizi bir de yeşil rayban almaya itince umarım beni anlarsınız..

2 yorum:

  1. entelektüel kelimesini bilerek 2 "l" ile yazarak bir ironi yakaladığını düşünüyor, bunu çok zekice buluyor yazının yanında bir de bu güzel kelime oyununu bu kısa iade-i ziyaretimde tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil