Cumartesi, Şubat 20

Kama Sutra

Kama sutra zevk kitabı olarak tercüme edilen ama tercümesine gerek duyulmadan ne oldugu hemen anlaşılan yabancı kelime bütünlüklerimizden sadece biridir. Ben ne terbiyesiz ne ahlaksız azmış.. bi kız filan değilim. Merak meselesi olarak görelim. Zaten ne ben ne de sevgilim o kadar elastik vücutlara sahip değiliz. Ama burda çok sıkıldıgım için okuyacak sınırlı sayıda kitap bulabilen bünyemin beni sürekli spor salonuna yönlendirmesine bir dur anlamında "bak taz bu kama sutra neymiş hadi koş sen onu öğren biraz oku oyalan" diyen yine o sadece el parmakları elastik olan kolpa aikidocu sevgilimdir. Kama sutra aslında çiftli yoga hareketlerini de barındıran aslen yaşamayı sevmekle ilgili birşeydir. Kitapçıda görülüp de "ayıb kitab cübbeli ahmet hoca burda olsa da gınasa" denecek bir şey değildir. Google books sekmelerinde bununla ilgili 162 sayfalık bir eserin giriş bölümünden okudugum kadarıyla insanın çeşitli yaşlarında tecrübe etmesi gereken bazı durumlar olduguna inanılıyor. Bu tıpkı ilkbahar yaz sonbahar kış gibi aynı duyguları uyandıran durumlar.
Benim gerçeklerim:
İnsanlar günümüzde hayatının hiçbir mevsimini duygularını yaşayamadıkları için anlayamamaktadırlar. Toplumun baskısı aldatma sevişme kötülük iyilik zavallılık çaresizlik gibi kavramları karman çorman edip sosyal hayatın içine sıçtıgı içindir ki hala kompleksler içerisinde kıvranan düzinelerce genci okullarda barlarda tuvalet ve salonlarda görmeye alıştık.
Buna kabahat bulurken tabi ki herşeyi abartma eğilimindeki insan bünyesini hesaba katıyorum.
Mühim olan aslında işte o çocuk askerde nöbetteyken ve siz dışardayken içinizin hiç rahat olmamasıdır. Onun tişörtlerini giymektir. Onunla uyanık kalmaya çalışmaktır. Ortak hayaller kurmaktır.
Bunları hala okuyorsanız hormonlarınız kama sutra yazısını gördü ve fantezi niteliğinde bir iki cümle aramaya çoktan başladı. Herşeyi yapan onlar zaten değil mi? Belki de genel evdeki kadına aşık olup "bataklıktan" çıkarmaya çalışmak da bu yüzdendir.
Doğaya aykırı davranmayın, doğada hiçbirşey abartı değildir. Herşey bir denge ve huzur içindedir. Mevsimler renkler dertler tasalar heyecanlar hepsi dengelenebilir. Mutlu olunabilir. Bir çözüm bulunabilir. Bir tekne alınabilir bir sevgili bulunabilir ..herşey çok güzel olabilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder