Pazartesi, Ocak 18

BuDa

Tanrıya ulaşmanın 3 yolundan biri Buda olmakmış..Gandi olmak olmuyor, o çok zengindi. Mümkünse guru olmak lazım o zaman ulaşma imkanı artıyor.Hatta günümüzde sadece Somali de doğmak da kabul edilebilir bir yöntem.Bizse Tanrı ya nerdeyse twitterdan bile ulaşabiliriz. Bknz.Oh My God Movie.
Ama benim karşı oldugum nokta, o ulaşmış bu ulaşamamış zart zurt, bize ne? Memleketi kurtaran bi hoş sohbetin ardından yine gidip saçma sapan alışveriş yapıyoruz. Yapmalıyız,egolar tavana vurmalı ki sonra bir rahatlıktır gelsin, "Salim" kafayla düşünelim. Ama lütfen kendi zavallılığımızın da farkında olalım. Bunda gocunacak bir şey olmasın hatta kabullenilsin artık.
İnsanoğlu yıllarca filmlerinde tek karakterli kahramanlar oynattı. Dürüst Adam,Kötü Kadın,İnatçı Adam, Aşık Kız... Böyle birşey yok. Bir insan hem kötü hem inatçı hem dürüst hem de aşık olabilir. Zaten öyledir. Aksini düşünmeye itildigimiz için birbirimizi bu kadar çok yargılıyoruz, takıntılarımız gereksiz bazı prensiplerimiz, cool olma çabamız...hepsi ondan. Bazen bu gri renkli ruh hali bir ömür sürebilir, bazense içindeki mütevazı adamı egoların yeterince tatmin olmuşken buluverirsin, ki bu başarılı bi adımdır.
Bir yavru köpek almak lazım,bir tekne almak lazım,bir sevgili bulmak lazım,bir gayedir edinmek mutlu olmak lazım.
Benim teknem suda gider senin havada onun karada,onun sevgilisi kızdır benimki erkek, kedi mi istersiniz köpek mi,yoksa belki alerjiniz mi vardır..onu bilemem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder