Pazartesi, Ağustos 8

D-mode

Artık janjanlı kelimeler pirim yapmıyor diyorlar, yalan. Minimalizm ön planda herkes artık ekolojik takılıyor herşey yenilenebilir, hatta aşklar bile, ayrılmayın one night stand ler artık out oldu deniliyor, külliyen yalandır. 1NS artık entelseniz ve fötr şapkanızla postacı çantanız varsa mükemmel bişe; Aksaray'da rus avındaysanız yanınıza yaklaşılmaz.
Fikirlerimiz de bu ölçekte gelişme(!) gösterdi. Aşağılayıcı tavırlar artık eğitimli ve belli bi zümreye mensupsanız bilginizin ve görmüş geçirmişliğinizin bir sonucu sayılmakta. Fakat Bağcılar da yaşıyor ve bakkalınızı aşağlıyorsanız o zaman geçmiş olsun, kendi ne ki ?! sorusuna tabii tutuluyorsunuz. Yapılan eylem aynı olsa da görüldüğü üzere tepkiler farklı oluyor. Zengin kızların fahişeliği sorun edilmezken, durakta bekleyen travestilere üzülmemiz gibi.
Ekolojik ürünlerin bu kadar pahalı olması hiç şüphe uyandırmıyor nedense onları alan herkes çevreci sayılıyor. Yere çöp atma sorunumuzu bile çözememişken- ki yere tükürmek de büyük sorun ama onun çözüleceği yok o yuzden değinmiyorum- ekolojik ürün almadınız diye fırça yiyebiliyorsunuz.
Aslında hepimiz aynı itin soyuyuz değil mi? Bunu bir görelim, bir kabullenelim. Gerçekten minimlist olmak gerçekten ekolojik yaşamak gerçekten modern olmak neymiş sonra göreceğimize eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder